High Tea Zevenbergen, ontdek ons arrangement | Restaurant de Borgh
 
 
 
 

High Tea Zevenbergen

High Tea in Zevenbergen

Wilt u lekker bijpraten met familie en/of vrienden onder het genot van een kopje verse thee en een afwisseling van hartige en zoetige gerechtjes. De Borgh high-tea is dan zeker een aanrader!

Reserveren  is noodzakelijk (vanaf 2 personen). Laat u lekker verrassen!

Kosten: € 19,00

Mochten er speciale wensen zijn of indien u een allergie heeft, laat het ons dan weten. Wij zullen dan hier rekening mee houden bij de samenstelling van uw High Tea.

High Tea bon als uniek cadeau

Een High Tea in Zevenbergen is uitermate geschikt voor groepen, vrijgezellenfeesten, familiereünies, verjaardagen. Maar ook gewoon om samen met zijn tweeën lekker van te genieten of een ander cadeau te doen met een high tea bon.

high tea restaurant zevenbergen

Ontstaan High Tea

High Tea oftewel Afternoon Tea (De oorspronkelijke werkmansversie).  De arbeiders kwamen tijdens de industriële revolutie thuis na een vermoeiende werkdag. Daar hadden ze in de middag al een ruime broodmaaltijd genomen. . Het avondmaal bestond doorgaans uit brood, boter, koud vlees, ingelegde augurken, eventueel wat kaas en de onvermijdelijke thee, dus minder verfijnd dan de Afternoon Tea van de burgerij en edelen. Ze aten deze maaltijd aan een eettafel, in tegenstelling tot de typische lage theetafels van de aristocraten, vandaar de benaming high tea.

Lang werd in Groot-Brittannië een duidelijk onderscheid gemaakt tussen High Tea en Afternoon Tea. Een Afternoon Tea serveert men er al vanaf 15 uur en bestaat naast een pot thee, vooral uit hartige en zoete hapjes, bijvoorbeeld sandwiches, quiches, cake, koekjes, scones en bonbons. Gaandeweg is het onderscheid tussen Afternoon Tea en High Tea vervaagd. In Nederland wordt vaak de term High Tea gebruikt wanneer men eigenlijk afternoon tea bedoelt, wellicht omdat we High Tea met de High society associëren, maar in feite is het dus omgekeerd. Meer informatie vindt u hier.

Tegenwoordige zijn er steeds verschillende soorten arrangementen die iets weg hebben van High Tea. Denk aan High Wine of High Beer. Dus mocht u een keer wat anders willen proberen, bezoek dan deze pagina voor meer informatie en laat u verrassen.

 

Restaurant de Borgh IJshof 1 4761 BE Zevenbergen T:0168-324344 info@restaurantdeborgh.nl  
Call Now Button