High Wine of High Beer, ontdek het bij ons | Restaurant de Borgh
 
 
 
 

High wine en high beer

High Wine en High Beer arrangement

Kom genieten van onze lekkerste borrelgerechtjes in combinatie met goede wijnen en speciaalbieren. Reserveren graag uiterlijk een dag van tevoren via 0168-324344 of info@hoteldeborgh.nl  Wil de een graag wijn en de ander graag bier? Perfect om deze arrangementen met elkaar te combineren!

 

High Wine

Keuze uit 3 glazen bubbels of huiswijn (rood/wit/rosé)

High Beer

Keuze uit 3 (speciaal)biertjes

U geniet van een High Beer of High Wine arrangement voor € 27,- per persoon.

Laatst mogelijke tijdstip om te reserveren is 15:00 uur.

High Wine of High Beer

Ontstaan van wijn.

Het ontstaan van wijn gaat ver terug in tijd (zo’n 7000 jaar). Het is een drank die is ontstaat na het vergisten van het sap van druiven. Wijnbouw is naar alle waarschijnlijkheid ontstaan in het Nabije Oosten, in Mesopotamië of in de Kaukasus. In die laatste regio claimt Georgië het oudste wijnland ter wereld te zijn. Voor de verspreiding van de wijncultuur in het grootste deel van Europa zijn de Romeinen verantwoordelijk geweest. Vrijwel alle klassieke Europese wijngebieden hebben hun ontstaan aan hen te danken, van Bordeaux tot Roemenië en van Catalonië tot de Moezel. Ze waren ook de eersten die bepaalde wijnen met naam en toenaam vermeldden, met als beroemdste de Falerner. Met wijn viert men feest, proost men en geniet men extra van een goede maaltijd. Meer informatie vindt u hier.

Ontstaan van bier.

Bier is ongeveer in 4.000 voor Christus ontstaan. We weten niet precies hoe. Waarschijnlijk ontdekken Sumerische nomaden in Mesopotamië, een streek die we tegenwoordig als Irak kennen, het. Deze nomaden leren grassen telen en gebruiken als basis voor brood en bier. Met de uitvinding van de akkerbouw komt een einde aan het nomadenbestaan en begint de stedelijke beschaving. Bier is een licht alcoholische en koolzuurhoudende drank gemaakt met water, gefermenteerde mout en plantaardige bestanddelen, zoals kruiden en hop, (of extracten daarvan) die dienen voor de smaak en/of de houdbaarheid van het bier. Meer informatie vindt u hier.

Restaurant de Borgh IJshof 1 4761 BE Zevenbergen T:0168-324344 info@restaurantdeborgh.nl  
Call Now Button