Inspiratie Blog - Restaurant de Borgh
 
 
 
 

Inspiratie Blog

Food Blog: Oesters & Kreeft

Juli 2016 – De keukenbrigade vertelt:

Naast onze klassiekers zoals de caesar salade, carpaccio en chateau briand gaan wij ook met andere klassiekers aan de gang. Zoals de toast de Borgh met gerookte paling verse Hollandse garnalen en gerookte zalm. Heerlijke oesters op drie verschillende wijze. Gebakken tong met Hollandse salade en remoulade saus en verse Canadese kreeft  op twee verschillende wijzen bereid.

Over de oesters en de Canadese kreeft gaan we nader op in.

De oesters

oesters

Onze oesters komen uit de verfrissende wateren van Ierland. Dit komt doordat de oesters seizoen producten zijn en de Nederlandse wateren niet optimaal daarvoor zijn. Deze worden dagelijks vers naar Nederland getransporteerd waar ze in zout waterbassins worden gehouden en gespoeld met vers Oosterschelde water. Door dit proces wordt de oester van top kwaliteit.

Wij serveren de oesters op drie verschillende wijze.

Allereerst rauw met citroen en witte peper uit de molen op crushed-ice.

Dan is er nog de Rockefeller. De oester word uit de schaal gehaald, gekruid en kort krokant gebakken in knoflook boter met bladpeterselie en vers gemalen peper. De oester wordt geserveerd in de schaal op knapperige sla met wat tomaat.

De Canadese kreeft.

Bij vrijwel alle restaurants waar kreeft op de kaart staat spreekt met over “canners” hier bedoelt men de Canadese kreeft mee.

De koks werken graag met deze kreeften omdat er een goed aanbod is en de smaak zeer verfijnd is. Het bereiden van verse kreeft vergt aandacht en de juiste kennis van het product.

Allereerst wordt de kreeft gekookt. Afhankelijk van de keuze wordt de kreeft alleen gekookt of vervolgens gegrild of gegratineerd met romige kaassaus en dragon.

Hoe wordt de kreeft open gemaakt?

Over de lengte van de kreeft zit in het midden een naad. Bovenop zitten ergens voorzichtig ook een dwarsnaad, waardoor je een soort kruis ziet. Daar begin je, vanaf die plek snij je de kreeft over lengte door tot aan zijn staart.

Het is een ware delicatesse met een heerlijke smaak!

Restaurant de Borgh IJshof 1 4761 BE Zevenbergen T:0168-324344 info@restaurantdeborgh.nl